Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

παιδι και δερματοπαθειες

Δυστυχώς τα παιδιά σήμερα αποτελούν μια μεγάλη ομάδα του συνολικού πληθυσμού, στην οποία εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο συχνά μεγάλος αριθμός δερματικών παθήσεων σε όλα τα επίπεδα σοβαρότητας, από πολύ σοβαρές έως ήπιες. Σε αυτήν την αύξηση της συχνότητας, η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην έρευνα των αιτιών, στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο αυτών και τον περιορισμό τους.  Οι πιο συχνές δερματικές παθήσεις είναι οι εξής:

Ατοπική δερματίτιδα
Μία από τις πιο συχνές διαταραχές του δέρματος που προκαλεί ένα εξάνθημα είναι η ατοπική δερματίτιδα γνωστή ως έκζεμα.

Δερματίτιδα εξ επαφής
Η ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής (Α) συνήθως παράγει ένα ξηρό, φολιδωτό, μη κνησμώδες εξάνθημα. Η έκθεση σε χημικές ουσίες, όπως τα προϊόντα καθαρισμού ή βιομηχανικά χημικά, προκαλεί αυτή την κατάσταση. 

Φαρμακευτικό εξάνθημα
Ένα φάρμακο μπορεί να  προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, Συνήθεις ύποπτοι είναι τα αντιβιοτικά, φ και διουρητικά.Ορισμένα φάρμακα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν εξάνθημα εάν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως.

Εξάνθημα από ιδρώτα
Το εξάνθημα αυτό συμβαίνει όταν η ροή του ιδρώτα εμποδίζεται. Οι αιτίες είναι ο θερμός ή υγρός καιρός, αλλά και τα στενά ρούχα.
Η αλλεργία αυτή δεν είναι σοβαρή και συνήθως υποχωρεί από μόνη της. 

Πως μπορεί να βοηθήσει η Dermasilk

Η νέα καινοτομική σειρά θεραπευτικού ρουχισμού Dermasilk έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά με τα οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις παθήσεις με μεγάλη επιτυχία, αντικαθιστώντας ακόμη και την φαρμακευτική αγωγή, εάν αυτό σας συμβουλέψει πάντα ο ιατρός που παρακολουθεί το παιδί σας ή εσάς με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Η διαδικασία αντιμετώπισης αφορά τη χρήση ρουχισμού επάνω στην πάσχουσα περιοχή.
Ο ρουχισμός αυτός αποτελείται από 100% θεραπευτικό μετάξι το οποίο έχει υποστεί μια κατεργασία μέσω της οποίας αποκτά αντιμικροβιακή δράση. Αυτή η αντιμικροβιακή δράση αφορά ένα μεγάλο εύρος μικροβίων και μυκήτων, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα πιο κοινά που ταλαιπωρούν τα παιδιά μας όταν εμφανίζουν δερματικές παθήσεις (π.χ. σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος κ.α)

Όπλο Νο 1: Αντιμικροβιακή δράση όσο τα φοράμε

Τα ρούχα όπως είπαμε αποτελούνται από 100% μετάξι, που είναι εντελώς λείο και απαλό. Σε μικροσκοπικό έλεγχο όπως προκύπτει στις φωτογραφίες παρακάτω το μετάξι είναι τελείως λείο, αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με το βαμβάκι που είναι γεμάτο αμυχές, όταν το εφαρμόζουμε στην πάσχουσα περιοχή δεν μας ερεθίζει. Η αίσθηση είναι φιλική, ακόμη και στις χειρότερες πληγές ή φλεγμονές και ο ερεθισμός μηδενικός.



Οπλο Νο 2 : Δεν ερεθίζει όσο τα φοράμε

Η πλέξη του μεταξιού του θεραπευτικού ρουχισμού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Όπως και να τραβηχτεί το μεταξωτό ύφασμα από το οποίο αποτελείται το ρούχο, αυτό επιτρέπει τον αέρα να περνάει οπότε δίνει την ευκαιρία στο δέρμα μας να αναπνέει ακόμη και φορώντας βαρύ ρουχισμό από πάνω. Μαρτυρίες ατόμων που τα χρησιμοποιούν είναι ότι νιώθουν δροσιά κάτω από τα ρούχα.
Μετάξι x76
Βαμβάκι x76

Οπλο Νο 3: Το δέρμα μας αναπνέει όσο τα φοράμε

Η πρωτεΐνη η οποία συνθέτει τις ίνες μεταξιού είναι φιλική προς το δέρμα αφού τα αμινοξέα που την σχηματίζουν βρίσκονται επάνω στο δέρμα μας σε αφθονία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει το δέρμα μας και να μην ανεχτεί το μετάξι. Μια από τις κύριες ιδιότητες το μεταξιού είναι ότι κατά την εφαρμογή, διατηρεί την υγρασία του δέρματος στο 30%. Το πιο κατάλληλο επίπεδο υγρασίας για να αντιμετωπίσουμε ένα έκζεμα, ή να καταπραΰνουμαι ένα ατοπικό δέρμα.

Όπλο Νο 4: Όσο τα φοράμε, διατηρούμε την υγρασία του δέρματος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Με αυτά λοιπόν τα τέσσερα όπλα, η χρήση του θεραπευτικού ρουχισμού Dermasilk αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων που τυχόν ταλαιπωρούν τα παιδιά μας ή εμάς, αφού σε αυτές τις παθήσεις είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η ενυδάτωση, η αναπνοή, η ελάττωση των ερεθισμών της πάσχουσας περιοχής και η αντιμικροβιακή δράση. Η μόνη διαφορά με την χρήση του θεραπευτικού ρουχισμού Dermasilk είναι ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο, χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό του παιδιού μας ή τον δικό μας με βαριές ή ήπιες αγωγές, παρέχοντας του την ευκαιρία να ιαθεί μόνος του, δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον και τις συνθήκες εκείνες στις οποίες μπορεί να λειτουργήσει και να αντεπεξέλθει. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Dermasilk στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας www.dermasilk.gr

Σχετικές Μελέτες:


G. Ricci et al. Clinical effectiveness of a silk fabric in the treatment of atopic dermatitisBritish Journal of Dermatology, 2004; 150: 127-131.

G. Senti et al., Antimicrobial Silk Clothing in the Treatment of Atopic Dermatitis Proves Comparable to Topical Corticosteroid Treatment” Dermatology, 2006; 213: 228-233. 

DY Koller et al.“Action of a silk fabric ... in children with atopic dermatitis: a 3-months trial” Pediatric Allergy Immunology, 2007; 18: 335-338.

G. Stinco et al. “A Randomized Double-Blind study to investigate the clinical efficacy of adding a non-migrating antimicrobial to a Special Silk Fabric in the Treatment of Atopic DermatitisDermatology 2008 217:191-195.

Fontanini et al. DermaSilk in long term treatment of atopic dermatitis: a double blind randomized controlled trialGiornale Italiano di Dermatologia e Venereologia, vol.148, No 3, 2013.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση

3 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την αμμεση ανταπόκριση. Η πλάτη και τα χεράκια μας είναι πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν παει για υπνο χωρις τις μεταξωτες μπιτζαμες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή